Behandelmethoden

Behandelmethoden

Cliëntgerichte psychotherapie
De cliënt staat centraal in de therapie waarbij de thema’s zijn bewustwording en groei. Beter leren luisteren naar je eigen gevoelens, je binnenwereld, is daarin een belangrijke factor. Klik hier voor meer informatie.

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR is een methode voor traumabehandeling en kan ook ingezet worden als onderdeel van een behandelplan bij complexe problematiek. Klik hier voor meer informatie.

Schematherapie
Met schematherapie onderzoek je de invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen in je dagelijks leven. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Klik hier voor meer informatie.

Cognitieve gedragstherapie
De cognitieve gedragstherapie is een verzameling methoden om gedachten en opvattingen die leiden tot negatieve gevoelens aan te pakken en te komen tot gewenste gedragsverandering.

Oplossingsgerichte therapie
Oplossingsgerichte werken mobiliseert je eigen krachten om de oplossingen van je problemen te bereiken. Er wordt gewerkt in kleine, haalbare, stappen die je kunt maken om die situatie te bereiken.

Relatietherapie en Emotion focused therapie (EFT)
Bij partnerrelatiegesprekken wordt er gekeken naar de communicatiepatronen. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Je oefent om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt.

Mindfulness en ademhalingsoefeningen
Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Indien nodig maak ik in de behandeling ook gebruik van ademhalingsoefeningen om beter in het hier en nu te zijn, maar ook om jezelf te ontspannen.