Kosten en vergoeding

Kosten en vergoeding

In mijn praktijk bied ik gespecialiseerde-GGZ  behandelingen, die (ten dele) wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Voor niet gecontracteerde zorg ontvang je de nota zelf, welke je weer kan indienen bij je zorgverzekeraar. De vergoeding van de kosten die je krijgt van je zorgverzekeraar hangt af van je polis (nature of restitutie).

Wat vergoedt mijn zorgverzekeraar?
Indien je precies wil weten wat jouw zorgverzekeraar vergoedt neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar en vraag wat de vergoedingen zijn bij een SGGZ  traject (dit staat op de verwijzing) door een niet gecontracteerde psychotherapeut of klik hier en bezoek deze website voor meer informatie. Zij hebben voor 2019 een handig overzicht gepubliceerd met een beschrijving van alle polissen met daarbij aanraders voor een zuivere restitutie polis.

Verantwoordelijkheid van de betaling
De verantwoordelijkheid van de betaling van de door mij geleverde zorg ligt bij jou. Niet alle diagnoses worden meer volledig vergoed, ook al is er duidelijke lijdensdruk, en is er een goede verwijzing met een hier opvolgende indicatie voor therapie gesteld.

Wanneer ontvang je de factuur?
Bij afronding van de therapie, of jaarlijks bij doorlopende behandelingen krijg je de rekening voor de behandelkosten toegestuurd van mij. Deze factuur voldoet aan de NZA-normen en tarieven. Deze factuur kun je over het algemeen indienen bij jouw ziektekostenverzekering.

Niet verzekerde zorg
Als je in behandeling wilt, maar er is geen sprake van een diagnose dan geldt het tarief voor niet-verzekerde zorg (OZP).  Een sessie van 60 minuten (inclusief 15 minuten indirecte tijd) kost dan volgens NZA tarief 2019 100 euro.

Bij verhindering
Indien je verhinderd bent voor je afspraak dan verzoek ik je deze minstens 24 uur vooraf aan de afspraak te annuleren. Indien de afspraak niet of niet tijdig is afgezegd, dien je de kosten hiervoor zelf te betalen aangezien deze niet meer door de zorgverzekeraar worden vergoed. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn 50 euro.