Werkwijze

Werkwijze

Aanmelding
Aanmelding voor psychotherapie kan uitsluitend na verwijzing van je huisarts. Je kunt me dan zelf bellen. Ik ben telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-39736593 (vaak voicemail) of via het e-mailadres info@psypraktijkjanssen.nl.

De psychotherapie gesprekken duren meestal 55 minuten. Het kan zo zijn dat we een dubbelgesprek van 90 minuten inplannen. Dit is meestal het geval in de behandelfase.


Intakefase
Je hebt bij de intake nodig:
– Verwijsbrief van huisarts
– Legitimatiebewijs

De eerste fase bestaat uit kennismaking en het bespreken van je klacht(en).  Samen proberen we om een duidelijk beeld te krijgen van de oorsprong van je klachten. Vragen worden gesteld over diverse levensgebieden. Er worden  vragenlijsten afgenomen om een beter beeld te krijgen van je klachten of persoonlijkheidskenmerken. Indien nodig kan een uitgebreider psychologisch of neuropsychologisch onderzoek verricht worden. Ook wordt gevraagd een levensverhaal volgens een format te schrijven.

De intakefase wordt afgerond met het bepalen van het doel en de aanpak van de behandeling. Een behandelplan wordt opgesteld waarin we afspreken aan welke doelen we gaan werken en welke aanpak het beste bij jou en jouw probleem aansluit. Deze intake fase neemt meestal 3 tot 4 gesprekken in beslag.


Behandelfase
In de behandeling werken we aan het vergroten van inzicht en het veranderen van je problemen of klachten. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Ik werk integratief, dit betekent dat ik psychotherapeutische interventies uit verschillende richtingen met algemene therapiefactoren combineer.

Voor meer informatie verwijs ik naar de behandelmethoden.

Gedurende de behandeling werken we aan de besproken doelen. We zullen regelmatig evalueren of de behandeling naar wens verloopt, zo nodig stellen we het behandelplan bij. Wanneer je de gewenste verandering(en) hebt bereikt, breekt de afrondingsfase aan.


Afronding
Beëindiging van de behandeling vindt in een of meerdere gesprekken plaats. Wij zullen dan samen de behandeling evalueren en kijken wat er nodig is om de behaalde veranderingen vast te houden.